Välkommen till Cardsplitter® bloggen

Slåss inte om fjärrkontrollen!

Ett klargörande ang Cardsplitter® och den NYA lagen.

Hej på er.

Detta är ett klargörande avsett att ge en riktig bild av vad  Cardsplitter® tekniken innebär och vad som gäller för privat bruk och även försäljning av produkterna.

Cardsplitter®  tekniken manipulerar ingen kort data och delar endast binärkod i original radioöverföringen skyddas av 128 bit kryptering.

Den nya lag som trädde i kraft 1 augusti i år förbjuder båda innehav och försäljning av cardsharing boxar där man manipulerar med (controllwords) alltså skickar olagliga ECM till ett stort antal pirat betalande kunder över internet från ett antal så kallade card-servers dessa har varit förbjudna sedan ett antal år men utan resultat då det privata ägendet och användning av card-sharing boxar inte varit kriminellt så de abonnenter som Piraterna haft har helt lugnt kunnat få alla kanaler till ett mycket lågt pris utan att riskera någon rättslig åtgärd.

Card-sharing har INGENTING med  gemensamt med Cardsplitter®  tekniken.

Cardsplitter® tekniken fungerar enbart för enskilt bruk i hemmamiljö och med ett befintligt abonnemang som kunden så klart betalar för.Den kan inte brukas över internet eller på annat sätt delas utanför användarens geografiska adress.

De enda som bryter mot lagen är faktiskt operatörerna som olagligt tar betalt för de så kallade extrakort de tvingar på sina kunder som har fler än 1 TV i hushållet.

Läs denna artikel http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14602531.ab

När det gäller operatörernas extrakort är dessa inte tillåtna i Svensk lag och det finns även en EU resolution (lag) som förbjuder operatörerna att ta betald för denna tjänst.

Ute i Europa existerar inga extrakort då man där följer de lagar som finns detta bryr man sig dock inte om i Sverige.

Med andra ord Cardsplitter® tekniken är INTE = Cardsharing.Vår teknik används av ett flertal operatörer ute i Europa bl.a.. Polska Canal Digital Cyfra+ med flera bolag.

Cardsplitter®-teamet

TV7 & TV12 Problem?

Hej på er.
Ni som har fått problem med TV7 & TV12 och tar i mot dem via parabol löser problemet på följande vis.

OBS detta gäller de äldre Clone+ med ver nummer 1.1 på klientkorten.
Ladda ner programvaran från vår supportsida och installera ver 3.5.0.0 para sedan om klientkortem och allt fungerar som vanligt igen.

Vi har beslutat att fortsätta även efter den 1 Augusti

Hej på er nuvarande och blivande kunder.

Vi har beslutat att fortsätta även efter den 1 Augusti när den nya lagen träder i kraft.
Den lag som träder i kraft är i första hand avsedd att sätta STOPP för olaglig cardsharing över nätet pirat IPTV kan man enkelt säga där de som äger servern kunden är ansluten till tjänar stora pengar på sina kunder.

Efter ett antal mycket DYRA men informativa konsulteringar med jurister i EU rätt har vi beslutat detta så ni kan tryggt handla och fortsätta använda era Clone+ i era hem utan att bryta mot någon lag båda i dag och även efter den 1 Augusti 2014 vi tar detta till EU domstol vid en stämning där vi vet vi kommer att vinna ett eventuellt mål.
Det finns en EU lag som stöder privat personens rätt att dela media i sitt hem nämligen och även en lag som förbjuder operatörerna att ta betalt för sina EXTRA kort av abonnenten.

Så vi kör vidare och hoppas på ert stöd.

 

Den NYA LAGEN

Hej på er alla.
Tyvärr ser det dystert ut för oss men i första hand för er TV tittare som kommer att tvingas betala Operatörernas ocker avgifter för extrakort om ni har mer än en TV i hushållet.

Det exceptionella i detta är att STATEN stiftar en NY lag för att hjälpa och legitimera operatörerna att bryta mot både Svensk & Internationell LAG.
Men i ett land där man ska betala TV licens för mobil telefoner och surfplattor ter sig detta helt normalt.
Vi är INTE förvånade det minsta.
Det nämns ett flertal datum när lagen ska börja gälla 1 Juni 1 Juli och 1 Augusti så vi har mailat regeringskansliet för att få ett svar men inte mottagit något ännu.

Läs den Nya lagen genom att klicka på den.

Nu fungerar allt som det ska igen

Viktigt meddelande till våra kunder.

Nu ser allt ut att vara OK igen med den nya programvaran 4.3.0.0 som fungerar mycket stabilt.
Kom ihåg att om du köpt ett nytt klientkort 2014 v 2.1 MÅSTE du uppdatera till v 4.3.0.0 för att det ska fungera med din Clone+ och klientkort v1.1..