Välkommen till Cardsplitter® bloggen

Slåss inte om fjärrkontrollen!

Ett klargörande ang Cardsplitter® och den NYA lagen.

Hej på er.

Detta är ett klargörande avsett att ge en riktig bild av vad  Cardsplitter® tekniken innebär och vad som gäller för privat bruk och även försäljning av produkterna.

Cardsplitter®  tekniken manipulerar ingen kort data och delar endast binärkod i original radioöverföringen skyddas av 128 bit kryptering.

Den nya lag som trädde i kraft 1 augusti i år förbjuder båda innehav och försäljning av cardsharing boxar där man manipulerar med (controllwords) alltså skickar olagliga ECM till ett stort antal pirat betalande kunder över internet från ett antal så kallade card-servers dessa har varit förbjudna sedan ett antal år men utan resultat då det privata ägendet och användning av card-sharing boxar inte varit kriminellt så de abonnenter som Piraterna haft har helt lugnt kunnat få alla kanaler till ett mycket lågt pris utan att riskera någon rättslig åtgärd.

Card-sharing har INGENTING med  gemensamt med Cardsplitter®  tekniken.

Cardsplitter® tekniken fungerar enbart för enskilt bruk i hemmamiljö och med ett befintligt abonnemang som kunden så klart betalar för.Den kan inte brukas över internet eller på annat sätt delas utanför användarens geografiska adress.

De enda som bryter mot lagen är faktiskt operatörerna som olagligt tar betalt för de så kallade extrakort de tvingar på sina kunder som har fler än 1 TV i hushållet.

Läs denna artikel http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14602531.ab

När det gäller operatörernas extrakort är dessa inte tillåtna i Svensk lag och det finns även en EU resolution (lag) som förbjuder operatörerna att ta betald för denna tjänst.

Ute i Europa existerar inga extrakort då man där följer de lagar som finns detta bryr man sig dock inte om i Sverige.

Med andra ord Cardsplitter® tekniken är INTE = Cardsharing.Vår teknik används av ett flertal operatörer ute i Europa bl.a.. Polska Canal Digital Cyfra+ med flera bolag.

Cardsplitter®-teamet

Category: Uncategorized